Moraine Lake in the sunset, Banff National Park, AB

הרוקיס הקנדיים ממוקד

  • גודל טקסט A A
print הדפסה
טיול ממוקד בהרי הרוקי הקנדיים שמתחיל ומסתיים בקלגרי, מכסה את ההיילייטס העיקריים ועדיין משאיר מספיק זמן בשביל לטייל קצת יותר בניחותא ולשלב טיולים רגליים, אטרקציות ועוד.

יום 1: נחיתה בקלגרי ונסיעה לבאנף

נחיתה בקלגרי, אלברטה. לאחר איסוף הרכב השכור בשדה התעופה, יוצאים לנסיעה של כשעה וחצי מקלגרי עד העיירה Banff – המרכז התיירותי של הרי הרוקי הקנדיים. העיירה נמצאת בתוך הפארק הלאומי באנף, בין הרים דרמטיים שנישאים לגבהים של 2,000-3,000 מ'. שארית היום מוקדשת להצטיידות ולהיכרות ראשונית עם העיירה. לינה בבאנף. * התכנית מבוססת על נחיתה בקלגרי בחצי הראשון של היום. במקרה והטיסה שהזמנתם נוחתת בשעות הערב, הלינה בלילה הראשון תהיה ליד שדה…להמשך קריאה

נחיתה בקלגרי, אלברטה. לאחר איסוף הרכב השכור בשדה התעופה, יוצאים לנסיעה של כשעה וחצי מקלגרי עד העיירה Banff – המרכז התיירותי של הרי הרוקי הקנדיים. העיירה נמצאת בתוך הפארק הלאומי באנף, בין הרים דרמטיים שנישאים לגבהים של 2,000-3,000 מ'. שארית היום מוקדשת להצטיידות ולהיכרות ראשונית עם העיירה. לינה בבאנף.

* התכנית מבוססת על נחיתה בקלגרי בחצי הראשון של היום. במקרה והטיסה שהזמנתם נוחתת בשעות הערב, הלינה בלילה הראשון תהיה ליד שדה התעופה של קלגרי, והנסיעה לבאנף תידחה למחרת בבוקר.

Fairmont hotel with mountain background, Banff National Park, AB

יום 2: יום מלא לטיולים בבאנף והסביבה

יום מלא לטיולים באזור העיירה באנף. את היום אפשר להתחיל עם נסיעה לקניון ג'ונסטון (Johnston Canyon) שנמצא בערך 25 דק' נסיעה צפונית לעיירה, על הכביש הנופי Bow Valley Parkway. לאורך כביש זה נצפים לעתים קרובות בעלי החיים המקומיים – איילים, עיזי הרים, כבשי הרים, זאבי ערבות וכן, גם דובים (שחורים וגריזלי). בקניון עצמו ישנו מסלול מסודר מעל נחל טורקיז יפה מאד שזורם דרך סדרה של מפלים ובריכות קטנות. אפשרות מומלצת אחרת לטיול…להמשך קריאה

יום מלא לטיולים באזור העיירה באנף. את היום אפשר להתחיל עם נסיעה לקניון ג'ונסטון (Johnston Canyon) שנמצא בערך 25 דק' נסיעה צפונית לעיירה, על הכביש הנופי Bow Valley Parkway. לאורך כביש זה נצפים לעתים קרובות בעלי החיים המקומיים – איילים, עיזי הרים, כבשי הרים, זאבי ערבות וכן, גם דובים (שחורים וגריזלי). בקניון עצמו ישנו מסלול מסודר מעל נחל טורקיז יפה מאד שזורם דרך סדרה של מפלים ובריכות קטנות. אפשרות מומלצת אחרת לטיול יום מבאנף היא Sunshine Meadows, אזור טיולים אלפיני ממערב לעיירה שהגישה אליו היא באמצעות רכבל (פתוח מסוף יוני עד תחילת ספטמבר).

אתרים מומלצים נוספים באזור באנף: הרכבל המקומי Banff Gondola שמטפס לתצפית נהדרת מפסגת הר Sulphur, אגמי Vermillion המפורסמים בהשתקפות ההרים על מימיהם השקטים, מפלי ה-Bow הצמודים למרכז העיירה, הדרך הנופית Minnewanka Loop שחולפת בסמוך לשלושה אגמים שונים, תצפית Surprise Corner, תצפית הר Norquai, המעיינות החמים המקומיים שגילויים בסוף המאה ה-19 הביא להקמת השמורה, והרחוב הראשי המתוקתק של העיירה – Banff Avenue. לינה בבאנף.

תוספת אופציונלית: טיסת נוף במסוק מעל פארק Mount Assinniboine

במהלך היום אפשר לצאת לטיסה נופית מדהימה במסוק מעל הנופים הנהדרים של האזור. יעד הטיסה המומלץ ביותר הוא פארק הר אסיניבוין (Mt. Assinniboine) – הר מחודד ודרמטי בגובה 3,611 מ' המוקף באגמים תכולים וקרחונים, וזכה לכינוי "המטרהורן של הרוקיז הקנדיים" עקב הדמיון לפסגה השווייצרית המפורסמת. לחצו כאן כדי לראות סרטון. אורך הטיסה כחצי שעה והיא ממריאה מן העיירה קנמור (20 דק' נסיעה מבאנף).

עלות התוספת: $347 קנדי למבוגר, $173 קנדי לילדים בגיל 6-12, ילדים מגיל 5 ומטה עולים בחינם בליווי מבוגר (המחירים כוללים מסים מקומיים).

Bighorn sheep in Mt. Norquay, overlooking the town of Banff, AB

יום 3: באנף - ג'ספר (כביש ה-Icefields Parkway)

בבוקר, נסיעה צפונה עד Lake Louise, ועלייה על אחת הדרכים היפות בעולם – ה-Icefields Parkway (כביש מס' 93). הדרך רצופה בנופים הרריים משובחים וטומנת בחובה אינספור מפלים שוצפים, נהרות מרשימים, קרחונים תלויים ואגמים בגווני טורקיז מסחררים. לאורך הכביש נקודות רבות בהן ניתן לעצור לצילומים ולטיולים רגליים. כמו כן, לעתים קרובות משוטטים בצדי הדרך בעלי חיים, ביניהם דובים, כבשי ועזי הרים, ואיילים מסוגים שונים. מרחק הנסיעה הוא כ-290 ק"מ (4 שעות…להמשך קריאה

בבוקר, נסיעה צפונה עד Lake Louise, ועלייה על אחת הדרכים היפות בעולם – ה-Icefields Parkway (כביש מס' 93). הדרך רצופה בנופים הרריים משובחים וטומנת בחובה אינספור מפלים שוצפים, נהרות מרשימים, קרחונים תלויים ואגמים בגווני טורקיז מסחררים. לאורך הכביש נקודות רבות בהן ניתן לעצור לצילומים ולטיולים רגליים. כמו כן, לעתים קרובות משוטטים בצדי הדרך בעלי חיים, ביניהם דובים, כבשי ועזי הרים, ואיילים מסוגים שונים. מרחק הנסיעה הוא כ-290 ק"מ (4 שעות נטו), אבל בפועל הנסיעה לוקחת יום שלם עקב העצירות התכופות. היום מסתיים בהגעה לעיירה ג'ספר, שנמצאת בלב פארק לאומי גדול באותו השם. לינה בג'ספר.

Johnstone Canyon, Banff National Park, AB

יום 4: הפארק הלאומי ג'ספר - עמק מאלין

יום טיול בין ההרים והאגמים המרהיבים של שמורת ג'ספר. היום הראשון מוקדש לנסיעה בכביש הנופי Maligne Lake Road שמתחיל בסמוך לעיירה ואורכו 46 ק"מ. לאורך הנסיעה ישנו סיכוי בלתי מבוטל לראות בעלי חיים לצד הדרך, כולל דובים שחורים, מוסים, כבשי הרים ואיילים קנדיים. העצירה הראשונה על הכביש היא ב-Maligne Canyon, קניון צר ועמוק שנוצר ע"י התחתרותו של נהר מאלין בסלע הגיר. ההליכה היא בשביל מסודר ונוח, כאשר לאורך השביל מספר…להמשך קריאה

יום טיול בין ההרים והאגמים המרהיבים של שמורת ג'ספר. היום הראשון מוקדש לנסיעה בכביש הנופי Maligne Lake Road שמתחיל בסמוך לעיירה ואורכו 46 ק"מ. לאורך הנסיעה ישנו סיכוי בלתי מבוטל לראות בעלי חיים לצד הדרך, כולל דובים שחורים, מוסים, כבשי הרים ואיילים קנדיים. העצירה הראשונה על הכביש היא ב-Maligne Canyon, קניון צר ועמוק שנוצר ע"י התחתרותו של נהר מאלין בסלע הגיר. ההליכה היא בשביל מסודר ונוח, כאשר לאורך השביל מספר גשרים מהם ניתן להציץ לעומק הנקיק. מדרום לקניון מאלין, הכביש חולף לצד אגם Medicine המתנקז באופן טבעי במהלך הקיץ לתוך מעברי מים תת-קרקעיים, ומסתיים בחוף הצפוני של אגם מאלין הארוך והצר (22 ק"מ אורכו). הצד המרשים-יותר של האגם הוא דווקא הצד הרחוק (הדרומי), אליו אין גישה ברכב. כדי למקסם את הביקור במקום, בחבילה שלכם כלול סיור שייט של כשעה וחצי, ששיאו בעצירה באחת מנקודות הנוף המפורסמות של הרי הרוקי – Spirit Island. זהו אי קטן וציורי במיוחד שמככב במיטב הגלויות של האזור. לאחר החזרה לג'ספר, אפשר לקנח בנסיעה אל המעיינות החמים Miette שנמצאים בעמק יפה ומבודד, כשעה נסיעה צפון-מזרחית מהעיירה (האתר פתוח עד שעת לילה מאוחרת). לינה בג'ספר.

Spirit Island, Maligne Lake, Jasper National Park, AB

יום 5: ג'ספר - יום שני לטיולים בשמורה

יום טיול מלא בשמורת ג'ספר. כדאי להתחיל את היום עם ביקור באזור Edith Cavell, פסגה יפהפיה שעל מורדותיה תלוי קרחון "המלאך" ומסביבה אגמים וכרי עשב פורחים. הכביש מגיע בסמוך לנקודת תצפית יפה לכיוון ההר, אך מומלץ להמשיך למסלול הליכה מצוין בשם Cavell Meadows שמטפס לנקודות תצפית גבוהות יותר המשקיפות לעבר ההר, הקרחון ואגם הטורקיז שמתחת לפסגה (המסלול המלא לוקח מספר שעות, אבל אין חובה לעשות את כולו). אפשרויות נוספות ביום זה: תצפית על…להמשך קריאה

יום טיול מלא בשמורת ג'ספר. כדאי להתחיל את היום עם ביקור באזור Edith Cavell, פסגה יפהפיה שעל מורדותיה תלוי קרחון "המלאך" ומסביבה אגמים וכרי עשב פורחים. הכביש מגיע בסמוך לנקודת תצפית יפה לכיוון ההר, אך מומלץ להמשיך למסלול הליכה מצוין בשם Cavell Meadows שמטפס לנקודות תצפית גבוהות יותר המשקיפות לעבר ההר, הקרחון ואגם הטורקיז שמתחת לפסגה (המסלול המלא לוקח מספר שעות, אבל אין חובה לעשות את כולו).

אפשרויות נוספות ביום זה: תצפית על מפלי את'אבסקה הגועשים, טיפוס ברכבל המקומי לתצפית על ג'ספר מהר Whistlers, טיול רגלי ב"עמק חמשת האגמים" (הליכה רגועה של כ-2-3 שעות בין חמישה אגמים קטנים בגוונים שונים של טורקיז), נסיעה למרחצאות החמים Miette שנמצאים בקצה המזרחי של הפארק (כשעה נסיעה לכל כיוון) או השכרת אופניים ורכיבה קלה בין האגמים הרבים שמקיפים את העיירה (אפשר גם לשכור סירת קאנו ולשוט על אחד מהם). לינה בג'ספר.

Angel Glacier, Mt. Edith Cavell, Jasper National Park, AB

יום 6: ג'ספר - לייק לואיז

עלייה על כביש 93 (ה-Icefields Parkway) וחזרה דרומה לכיוון לייק לואיז. כדאי לנצל את היום להשלמות של אתרים או מסלולים רגליים שלא הספקתם לבקר בהם בנסיעה הראשונה (מבאנף לג'ספר). לטיול רגלי יפה, מומלץ במיוחד השביל העולה ל-Parker Ridge, רכס שממנו נשקף נוף נהדר לעבר קרחון ססקצ'ואן. מסלול רגלי מומלץ נוסף וארוך יותר באותו אזור הוא Wilcox Pass Trail. לסיור מיוחד יותר, אפשר לצאת להליכה מודרכת על פני קרחון את'אבסקה (Athabasca Glacier) -…להמשך קריאה

עלייה על כביש 93 (ה-Icefields Parkway) וחזרה דרומה לכיוון לייק לואיז. כדאי לנצל את היום להשלמות של אתרים או מסלולים רגליים שלא הספקתם לבקר בהם בנסיעה הראשונה (מבאנף לג'ספר). לטיול רגלי יפה, מומלץ במיוחד השביל העולה ל-Parker Ridge, רכס שממנו נשקף נוף נהדר לעבר קרחון ססקצ'ואן. מסלול רגלי מומלץ נוסף וארוך יותר באותו אזור הוא Wilcox Pass Trail. לסיור מיוחד יותר, אפשר לצאת להליכה מודרכת על פני קרחון את'אבסקה (Athabasca Glacier) – ר' תוספת אופציונלית למטה. היום מסתיים בכפר הקטן Lake Louise, הסמוך לאגם המפורסם. לינה בלייק לואיז.

סיור אופציונלי: הליכה על קרחון Athabasca

קרחון את'אבסקה נמצא בערך שעה ורבע נסיעה דרומית לג'ספר, והוא הקרחון הקרוב ביותר לכביש 93. כאן ישנה אפשרות לעשות טיול הליכה מודרך באמצעות דוקרני קרח, במטרה לראות מקרוב תצורות מיוחדות, מפלים נעלמים, חריצים עמוקים ובריכות טורקיז. הסיור הוא בקבוצות קטנות של עד 12 איש + מדריך. במקום מוצעים שני סוגי סיורים: סיור רגיל שמגיע עד אמצע הקרחון (3 שעות, כ-5 ק"מ סה"כ, יציאה ב-10:00 או ב-13:45) וסיור מורחב שמגיע עד "מפל הקרח" בקצה הרחוק – מומלץ ביותר אם אתם מיטיבי לכת (5-6 שעות, כ-8-9 ק"מ סה"כ, יציאה ב-9:00 בלבד).
עלויות:

  1. סיור רגיל: $125 קנדי למבוגר / $65 לילדים ונוער (7-16)
  2. סיור מורחב: $195 קנדי למבוגר / $95 לילדים ונוער (7-16)
Moraine Lake, Banff National Park, AB

יום 7: האגמים מוריין ולואיז / שמורת יוהו

היום מוקדש לביקור בצמד האגמים המפורסמים Lake Louise ו-Moraine Lake, שניהם מתהדרים בגוונים מדהימים של טורקיז ומוקפים בפסגות דרמטיות ובמדרונות תלולים ומיוערים מכל עבר. אגם לואיז מהווה נקודת יציאה למספר מסלולי הליכה מפורסמים. המסלול הידוע ביותר מוליך ל-Lake Agnes, אגם חבוי שנמצא בהרים מעל לייק לואיז. על שפת האגם יש בית תה חמוד, וניתן להמשיך ממנו לנקודות תצפית מרהיבות – Big Beehive או Little Beehive (טיול של כ-4-6 שעות). מסלול מצוין נוסף הוא ה-Plain of…להמשך קריאה

היום מוקדש לביקור בצמד האגמים המפורסמים Lake Louise ו-Moraine Lake, שניהם מתהדרים בגוונים מדהימים של טורקיז ומוקפים בפסגות דרמטיות ובמדרונות תלולים ומיוערים מכל עבר.

אגם לואיז מהווה נקודת יציאה למספר מסלולי הליכה מפורסמים. המסלול הידוע ביותר מוליך ל-Lake Agnes, אגם חבוי שנמצא בהרים מעל לייק לואיז. על שפת האגם יש בית תה חמוד, וניתן להמשיך ממנו לנקודות תצפית מרהיבות – Big Beehive או Little Beehive (טיול של כ-4-6 שעות). מסלול מצוין נוסף הוא ה-Plain of the Six Glaciers Trail שמטפס לכיוון ההרים שבצדו הרחוק של אגם לואיז ומספק מבט מקרוב על צוקי ענק וקרחונים תלויים (טיול של 5-7 שעות). למי שלא רוצה להתאמץ, ניתן לעשות חלק מהשבילים במסגרת סיור רכיבה על סוסים.

באגם מוריין רוב המבקרים מסתפקים בנקודת התצפית עוצרת הנשימה הסמוכה לחניון, אך אם יש זמן ואנרגיה, כדאי לעשות מסלול הליכה קל (ללא עליות) שמוליך לאגמי Consolation שבעמק המקביל, או מסלול מאתגר יותר לאזור Larch Valley שמעל האגם. אפשרות נוספת להיום היא טיפוס ברכבל של לייק לואיז, כאשר מלמעלה נשקף נוף יפה לכיוון אגם לואיז וההרים הדרמטיים שמסביבו.

שימו לב: מספר מקומות החניה ליד האגמים הינו מוגבל (בעיקר באגם מוריין), אך ניתן להיעזר בשאטלים מקומיים של רשות הפארקים הקנדית כדי להגיע אליהם. השאטלים יוצאים לאורך היום מחניון מיוחד הצמוד לכפר לייק לואיז, והנסיעה בהם מצריכה הזמנת כרטיסים מראש. פרטים נוספים בקישור הבא.

אם נותר זמן, מומלץ לבקר היום גם בשמורת יוהו (Yoho National Park), שבה מספר אתרים ידועים: מפל Takakkaw (הגבוה ביותר שתראו בטיול, 254 מ'), אגם אמרלד, הגשר הטבעי שנחצב ע"י נהר ה-Kicking Horse ומנהרות הרכבת הספירליות.

לינה בלייק לואיז.

Alpine Lake near Sentinel Pass, Banff National Park, AB

יום 8: טיסה יוצאת מקלגרי

בהתחשב בשעת הטיסה היוצאת מקלגרי, ייתכן ותוכלו לנצל את שעות הבוקר לטיולים נוספים בסביבת לייק לואיז, שמורת יוהו או באנף. לאחר מכן ממשיכים בנסיעה מזרחה, אל מחוץ להרי הרוקי. הדרך עוברת לאורך עמק ה-Bow וממשיכה למחוז Kananaskis המאפשר עצירה לטיול אחרון בחיק הטבע. בקלגרי, הגעה לנמל התעופה, החזרת הרכב השכור ויציאה בטיסה ליעדכם הבא. * חשוב: בעת הזמנת הטיסה, יש לקחת בחשבון זמן נהיגה של כשעתיים ורבע מלייק לואיז עד שדה התעופה (כלומר,…להמשך קריאה

בהתחשב בשעת הטיסה היוצאת מקלגרי, ייתכן ותוכלו לנצל את שעות הבוקר לטיולים נוספים בסביבת לייק לואיז, שמורת יוהו או באנף. לאחר מכן ממשיכים בנסיעה מזרחה, אל מחוץ להרי הרוקי. הדרך עוברת לאורך עמק ה-Bow וממשיכה למחוז Kananaskis המאפשר עצירה לטיול אחרון בחיק הטבע. בקלגרי, הגעה לנמל התעופה, החזרת הרכב השכור ויציאה בטיסה ליעדכם הבא.

* חשוב: בעת הזמנת הטיסה, יש לקחת בחשבון זמן נהיגה של כשעתיים ורבע מלייק לואיז עד שדה התעופה (כלומר, יש להזמין טיסה שממריאה החל משעות אחה"צ ואילך על מנת שלא להילחץ עם הנסיעה בבוקר).

* הטיסה מקלגרי אינה כלולה במחיר הטיול. הזמנת הטיסות היא באחריות המטיילים.

* בקלגרי מתקיים בתחילת יולי פסטיבל ה-Stampede – אירוע ענק הכולל תחרויות רודיאו, הופעות מוזיקה, מצעדים ססגוניים, יריד דוכנים גדול ועוד. למי שבעניין – מומלץ להוסיף לפחות לילה אחד בקלגרי עצמה על מנת לבקר בפסטיבל.

Waterfalls, Icefields Parkway, Canadian Rockies

אז מה היה לנו

המסלול הנוכחי מתמקד בהיילייטס של הרי הרוקי הקנדיים, אבל בקצב יחסית מתון. משך הטיול מאפשר להישאר שני לילות בבאנף ובלייק לואיז, ושלושה לילות בג'ספר – מה שמשאיר הרבה זמן לטיולים ברגל, לאטרקציות משפחתיות או סתם לעוד קפה עם ספר מול הנוף.

קחו בחשבון שהרוקיס פופולריים מאוד בשנים האחרונות (טוב, 2020 לא נחשבת) והמלונות מתמלאים מוקדם מאוד, במיוחד האיכותיים שביניהם – עדיף להזמין מוקדם. אנחנו מציעים תנאים גמישים, עם דמי ביטול מאוד מינימליים עד חודשיים לפני היציאה.

עדיין לא בטוחים? 

אל תהססו ליצור איתנו קשר. נשמח לשמוע ממכם ולעזור לכם לבחור את המסלול הנכון.

לא לדאוג, אנחנו נחמדים. תרגישו בנוח.

מחיר שירותי הקרקע

  • $1,870 USD לאדם בחדר זוגי.
  • מקדמה: 15% מעלות הטיול.
  • המחיר כולל מיסים מקומיים.

תחשיב הטיול כולל

לינה

  • 7 לילות בבתי מלון /לודג'ים / בקתות בסגנון צימר (בדרגת לינה טובה ובמיקומים מרכזיים).
  • כסטנדרט, הלינות אינן כוללות את ארוחת הבוקר. ברוב המקרים תהיה מסעדה במלון או צמוד אליו, אבל עלות ארוחת הבוקר אינה נכללת בעלות הלינה ולכן יש לשלם אותה בנפרד.
  • שימו לב: עקב הביקוש הרב והיצע החדרים המצומצם באלסקה ו/או מערב קנדה, אין ביכולתנו להבטיח מקומות לינה / סוגי חדרים ספציפיים עד שלב ביצוע ההזמנות וקבלת האישורים בפועל. החדרים אינם מוחזקים עבורכם לפני ההרשמה ותשלום המקדמה.
  • שעת הכניסה והיציאה לחדרי המלון הינה בהתאם לנהלים הנהוגים בבתי המלון. אין לנו אפשרות להתחייב שהחדרים יהיו זמינים מיד עם הגעתכם למלון, או שתוכלו לבצע יציאה מאוחרת (Late Check Out) ביחס לשעות הנהוגות בבית המלון. ברוב המקרים המלונות ינסו לסייע במה שאפשר אבל זה לא משהו שאפשר להתחייב עליו, וזה יהיה ביניכם לבינם.

תחבורה

  • רכב שכור למשך 8 ימים בדרגת Fullsize (רכב מסוג Ford Fusion או דגם דומה).כולל ק"מ בלתי מוגבל, ביטוח נזק וגניבה עם ביטול השתתפות עצמית, הרחבת ביטוח לצמיגים ושמשות, ביטוח צד ג', עד 3 נהגים נוספים (כל נהג נוסף חייב להציג בתחנה כרטיס אשראי בינלאומי על שמו), מיכל דלק אחד משולם מראש, מס נמל תעופה, מע"מ מקומי.

סיורים ופעילויות

  • שייט על אגם מאלין בשמורת ג'ספר (כשעה וחצי).

תחשיב הטיול אינו כולל

  • טיסות בינלאומיות נדרשות:
    • הגעה לקלגרי בתחילת הטיול
    • יציאה מקלגרי בסיום הטיול
  • עלויות דלק לרכב (מעבר למיכל אחד)
  • טיפים למדריכים ולנותני שירות מקומיים
  • כניסה לאתרים אופציונליים: רכבלים, מוזיאונים וכו'
  • כלכלה וארוחות (לרבות ארוחת בוקר)
  • עלות כניסה לפארקים הלאומיים בקנדה (ניתן לרכוש עצמאית בכניסה לשמורות, בעלות משוערת של $140 קנדי לרכב+נוסעים – הכרטיס תקף לכל הפארקים למשך שנה)
  • סיורים אופציונליים שהוצעו בתיאור התכנית
  • דמי חניה במלונות (תקף בדרך כלל רק למלונות במרכזי ערים / עיירות)
  • כל מה שלא פורט תחת "כלול בתחשיב"

מדיניות ביטול

  • עד 60 יום לפני היציאה – 15% מעלות הטיול.
  • 45-59 יום לפני היציאה – 30% מעלות הטיול.
  • 44-30 יום לפני היציאה – 60% מעלות הטיול.
  • 1-29 יום לפני היציאה – 100% מעלות הטיול.

קורונה

  • במקרה של התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה בישראל או במדינת היעד עלולים להיווצר שינויים ברמה הלאומית שלא יאפשרו את הטיול (לדוגמא – סגרים, דרישת בידוד בהגעה ליעד, איסורי טיסה, סגירת שדות תעופה וכיו"ב). במקרים מסוג זה נפעל מול הספקים להעברת החזר מלא ללקוחות. ההחזר יועבר בניכוי המקדמה, שתישמר כזיכוי לשימוש עתידי עד 3 שנים מתאריך הטיול המקורי.
  • הכניסה לקנדה מותנית בהתחסנות נגד קורונה.

ויזה

  • אין צורך בויזה לקנדה אבל יש צורך באישור מעבר אלקטרוני (eTA) בתוקף. לפרטים ר' כאן.