יום 1: נחיתה בסיאטל
נחיתה בסיאטל, וושינגטון – השער לטיסות לכיוון דר' מזרח אלסקה. אם הגעתם מוקדם, אפשר להקדיש את שארית היום לטיולים עצמאיים בסיאטל וסביבתה. בין האתרים הבולטים באזור הדאונטאון: השוק העירוני Pikes Place Market, מוזיאון צ'יהולי ליצירות זכוכית ומגדל ה-Space Needle המפורסם. לינה בסיאטל, בצמוד לשדה התעופה (לקראת הטיסה לאלסקה מחר בבוקר).
*הטיסה מתל אביב לסיאטל אינה כלולה במחיר הטיול. הזמנת הטיסות היא באחריות המטיילים.
נחיתה בסיאטל, וושינגטון – השער לטיסות לכיוון דר' מזרח אלסקה. אם הגעתם מוקדם, אפשר להקדיש את שארית היום לטיולים עצמאיים בסיאטל וסביבתה. בין האתרים הבולטים באזור הדאונטאון: השוק העירוני Pikes Place Market, מוזיאון צ'יהולי ליצירות זכוכית ומגדל ה-Space Needle המפורסם. לינה בסיאטל, בצמוד לשדה התעופה (לקראת הטיסה לאלסקה מחר בבוקר).
*הטיסה מתל אביב לסיאטל אינה כלולה במחיר הטיול. הזמנת הטיסות היא באחריות המטיילים.

יום 2: טיסה לרנגל וצפייה בדובים בנחל אנאן
בבוקר, טיסה מסיאטל צפונה אל רנגל (Wrangell), עיירה קטנה ומבודדת הממוקמת באזור יפהפה בדרום "המעבר הפנימי" של אלסקה. לאחר התארגנות קצרה, יוצאים לסיור ראשון: צפייה בדובים בערוץ העמוק של נחל אנאן (AnAn Creek). המקום מושך אליו בכל קיץ כמויות גדולות של דגי סלמון אשר מנסים להגיע לאתרי ההשרצה במעלה הזרם. לאורך הנחל יש מספר מפלים קטנים, ודובים רבים מגיעים לכאן בעונה זו על מנת לדוג את הסלמונים. מעבר לכמות הדובים הגדולה, ניתן לראות כאן…להמשך קריאה
בבוקר, טיסה מסיאטל צפונה אל רנגל (Wrangell), עיירה קטנה ומבודדת הממוקמת באזור יפהפה בדרום "המעבר הפנימי" של אלסקה. לאחר התארגנות קצרה, יוצאים לסיור ראשון: צפייה בדובים בערוץ העמוק של נחל אנאן (AnAn Creek). המקום מושך אליו בכל קיץ כמויות גדולות של דגי סלמון אשר מנסים להגיע לאתרי ההשרצה במעלה הזרם. לאורך הנחל יש מספר מפלים קטנים, ודובים רבים מגיעים לכאן בעונה זו על מנת לדוג את הסלמונים.
מעבר לכמות הדובים הגדולה, ניתן לראות כאן גם דו-קיום נדיר בין אוכלוסיות של דובים שחורים וחומים. הנחל נמצא באזור יפהפה ומוקף בעצי אשוח ענקיים, והאזור מציע גם סיכוי מצוין לצפות בבעלי חיים אחרים אשר ניזונים מהדגים, בעיקר עיטמים לבני ראש (Bald Eagles). מעל הנחל נמצאת נקודת תצפית מסודרת ומגודרת, ובנוסף יש גם מרפסת תצפית מוסתרת ממש בגובה המים. ההגעה לנקודה היא באמצעות שייט בסירה קטנה (עד 18 איש) וכמות המבקרים מוגבלת על ידי אשרות מיוחדות כדי למנוע צפיפות מיותרת. הסיור אורך כ-5.5 שעות בסה"כ. לינה ברנגל.
*הטיסה מסיאטל לרנגל עם Alaska Airlines אינה כלולה במחיר הטיול. הזמנת הטיסות היא באחריות המטיילים.

יום 3: שייט לקרחון LeConte
היום מוקדש בראש ובראשונה לשייט בין הפיורדים התלולים והמרהיבים של דר' מזרח אלסקה. היעד הוא קרחון ל'קונט (LeConte Glacier), קרחון יפהפה שמוקף בצוקי גרניט ובפסגות מושלגות. הקרחון מתפרק אל המים בכל כמה דקות, ובקרבת הקרח ניתן לראות לעתים קרובות כלבי ים ובעלי חיים ימיים אחרים. השייט אורך כ-4 שעות, ואת שארית היום אפשר להקדיש לטיולים קצרים ברנגל עצמה. בין האפשרויות: חוף הפטרוגליפים בו ניתן לראות כתובות עתיקות על הסלעים, נמל…להמשך קריאה
היום מוקדש בראש ובראשונה לשייט בין הפיורדים התלולים והמרהיבים של דר' מזרח אלסקה. היעד הוא קרחון ל'קונט (LeConte Glacier), קרחון יפהפה שמוקף בצוקי גרניט ובפסגות מושלגות. הקרחון מתפרק אל המים בכל כמה דקות, ובקרבת הקרח ניתן לראות לעתים קרובות כלבי ים ובעלי חיים ימיים אחרים. השייט אורך כ-4 שעות, ואת שארית היום אפשר להקדיש לטיולים קצרים ברנגל עצמה. בין האפשרויות: חוף הפטרוגליפים בו ניתן לראות כתובות עתיקות על הסלעים, נמל העיירה בו ניתן לראות דייגים מקומיים חוזרים עם השלל היומי שלהם, תצפית הר Dewey, ומסלול הליכה למפלי Rainbow. לינה ברנגל.

יום 4: טיסה מרנגל לג'ונו
בשעות הבוקר המאוחרות עולים על טיסת פנים בת שעה וחצי מרנגל לג'ונו (Juneau), בירת אלסקה. העיר מתפארת בתפאורה ייחודית: היא תחומה לאורך רצועת חוף צרה בין ההרים לבין המפרץ, כאשר מעליה נמצא שדה הקרח העצום Juneau Icefield. הנגישות היבשתית הבעייתית הפכה את ג'ונו לעיר הבירה היחידה במדינות ארה"ב שאינה מחוברת למערכת הכבישים של שאר המדינה (מלבד הונלולו בהוואי). בין האתרים המומלצים בעיר: הרכבל להר רוברטס (Mt. Roberts) המספק תצפית יפה על המפרץ, קרחון מנדנהול (Mendenhall Glacier) שמולו צונח מפל מרשים, והמוזיאון המקומי…להמשך קריאה
בשעות הבוקר המאוחרות עולים על טיסת פנים בת שעה וחצי מרנגל לג'ונו (Juneau), בירת אלסקה. העיר מתפארת בתפאורה ייחודית: היא תחומה לאורך רצועת חוף צרה בין ההרים לבין המפרץ, כאשר מעליה נמצא שדה הקרח העצום Juneau Icefield. הנגישות היבשתית הבעייתית הפכה את ג'ונו לעיר הבירה היחידה במדינות ארה"ב שאינה מחוברת למערכת הכבישים של שאר המדינה (מלבד הונלולו בהוואי).
בין האתרים המומלצים בעיר: הרכבל להר רוברטס (Mt. Roberts) המספק תצפית יפה על המפרץ, קרחון מנדנהול (Mendenhall Glacier) שמולו צונח מפל מרשים, והמוזיאון המקומי שנחשב לאחד הטובים באלסקה. אפשרויות נוספות כוללות ביקור במפעלי מבשלת הבירה המקומית הפופולרית Alaska Brewery, סיור רגלי באזור הדאונטאון וביקור ב-Douglas Island, שם נמצאים המתקנים הנטושים של מכרה הזהב ההיסטורי Treadwell. לינה בג'ונו.
*הטיסה מרנגל לג'ונו אינה כלולה במחיר הטיול. הזמנת הטיסות היא באחריות המטיילים.

יום 5: טיסה מג'ונו לגוסטבוס ושייט צפייה בלוויתנים
שמורת Glacier Bay היא אחד היעדים המפורסמים באלסקה. הקרחונים אשר מילאו את המפרץ עד לפני 200 שנה נסוגו במהירות עם תום "תקופת הקרח הקטנה" (במאה ה-18-19), וחשפו קרקע בתולית אשר מאז ועד היום משמשת בית גידול למערכת אקולוגית דינמית ומתפתחת. גם כיום, לאחר נסיגת הקרח, ניתן לראות בשמורה 16 קרחונים שונים. הדרך היחידה לבקר בשמורה היא בשייט, ונקודת הגישה לפארק היא העיירה הקטנטנה גוסטבוס (Gustavus) אשר ממוקמת בפתחו של המפרץ. האזור שמחוץ לשמורה מעניין בפני…להמשך קריאה
שמורת Glacier Bay היא אחד היעדים המפורסמים באלסקה. הקרחונים אשר מילאו את המפרץ עד לפני 200 שנה נסוגו במהירות עם תום "תקופת הקרח הקטנה" (במאה ה-18-19), וחשפו קרקע בתולית אשר מאז ועד היום משמשת בית גידול למערכת אקולוגית דינמית ומתפתחת. גם כיום, לאחר נסיגת הקרח, ניתן לראות בשמורה 16 קרחונים שונים. הדרך היחידה לבקר בשמורה היא בשייט, ונקודת הגישה לפארק היא העיירה הקטנטנה גוסטבוס (Gustavus) אשר ממוקמת בפתחו של המפרץ. האזור שמחוץ לשמורה מעניין בפני עצמו: התערבלות של מים קרים (Upwelling) הופכת את המקום לאזור ציד עשיר עבור יונקים ימיים, ובמיוחד עבור לווייתני ה-Humpback (גדולי סנפיר) אשר מגיעים לכאן בקבוצות גדולות.
בשעות הבוקר יוצאים בטיסה מרהיבה במטוס קל לגוסטבוס (כחצי שעה, כלולה בעלות הטיול), כאשר השאטל של הלודג' המקומי יאסוף אתכם לאחר הנחיתה. לאחר התארגנות קצרה בלודג', יוצאים בשעות הצהריים לשייט ב-Point Adolphus, אחד האתרים הטובים בעולם לצפייה בלווייתנים (משך השייט כשלוש שעות). בשעות אחה"צ מומלץ לצאת לטיול רגלי קצר ביער הגשם המקומי. לינה ב-Bartlett Cove ליד גוסטבוס.

יום 6: שייט בשמורת גליישר ביי וטיסה לאנקורג'
היום מוקדש לשייט בתוך שמורת גליישר ביי. האנייה מפליגה בבוקר מהמזח הסמוך ללודג', כאשר היעד הוא הזרוע המערבית של המפרץ. באזור חיה אוכלוסייה עשירה של בעלי חיים ימיים כגון כלבי ים, אריות ים ולווייתנים, ולעתים קרובות ניתן לראות גם בעלי חיים יבשתיים כגון דובים שחורים וחומים, ועופות דורסים כגון העייט לבן הראש (Bald Eagle). אחד משיאי השייט הוא עצירה מול קרחון Margerie, שגולש מהר Fairweather העצום (4,671 מ') ושומר יפה על ממדיו…להמשך קריאה
היום מוקדש לשייט בתוך שמורת גליישר ביי. האנייה מפליגה בבוקר מהמזח הסמוך ללודג', כאשר היעד הוא הזרוע המערבית של המפרץ. באזור חיה אוכלוסייה עשירה של בעלי חיים ימיים כגון כלבי ים, אריות ים ולווייתנים, ולעתים קרובות ניתן לראות גם בעלי חיים יבשתיים כגון דובים שחורים וחומים, ועופות דורסים כגון העייט לבן הראש (Bald Eagle). אחד משיאי השייט הוא עצירה מול קרחון Margerie, שגולש מהר Fairweather העצום (4,671 מ') ושומר יפה על ממדיו – בניגוד לחבריו ההולכים ונסוגים. החזרה לגוסטבוס היא בשעות אחה"צ, ולאחר מכן ממשיכים בטיסת ערב לאנקורג' (כולל עצירה על המסלול בג'ונו). לאחר הנחיתה אוספים רכב שכור בשדה התעופה. לינה באנקורג'.
*הטיסה מגוסטבוס לאנקורג' אינה כלולה במחיר הטיול. הזמנת הטיסות היא באחריות המטיילים.

יום 7: אנקורג' - שמורת דנאלי
בשעות הבוקר יוצאים לנסיעה של כ-4.5 שעות צפונה מאנקורג' לשמורת דנאלי. בדרך מומלץ לעצור בעיירה Talkeetna, שהתפרסמה בזכות היותה מרכז לוגיסטי של מטפסי ההרים באזור. טלקיטנה ידועה גם בחיי הקהילה שלה, והשמועה גורסת שזהו המקום אשר היווה השראה לתכנית הטלוויזיה "חשיפה לצפון". ביום יפה נשקף מפה נוף נהדר של פסגת הר Denali – ההר הגבוה בצפון אמריקה (6,195 מ'). כמו כן, זוהי נקודה פופולרית ליציאה לטיסות נוף מעל שמורת דנאלי – ר' תוספת אופציונלית…להמשך קריאה
בשעות הבוקר יוצאים לנסיעה של כ-4.5 שעות צפונה מאנקורג' לשמורת דנאלי. בדרך מומלץ לעצור בעיירה Talkeetna, שהתפרסמה בזכות היותה מרכז לוגיסטי של מטפסי ההרים באזור. טלקיטנה ידועה גם בחיי הקהילה שלה, והשמועה גורסת שזהו המקום אשר היווה השראה לתכנית הטלוויזיה "חשיפה לצפון". ביום יפה נשקף מפה נוף נהדר של פסגת הר Denali – ההר הגבוה בצפון אמריקה (6,195 מ'). כמו כן, זוהי נקודה פופולרית ליציאה לטיסות נוף מעל שמורת דנאלי – ר' תוספת אופציונלית למטה. מצפון לטלקיטנה הכביש הופך הררי ודרמטי יותר, עם מספר נקודות תצפית מצוינות לכיוון הר דנאלי. היום מסתיים בלינה באזור הכניסה לשמורת דנאלי.
תוספת אופציונלית: טיסת נוף מעל שמורת דנאלי
מטלקיטנה ניתן לצאת לטיסת הנוף המפורסמת מעל הפארק הלאומי Denali – כשעה וחצי של נוף קרחוני, פסגות מושלגות, צוקי גרניט נישאים ומבט על פסגת הר דנאלי האדירה. המטוס מצויד במגלשיים מיוחדים, ושיאה של הטיסה הוא בנחיתה בגובה של כ-1,800 מ' מעל פני הים, על אחד הקרחונים המושלגים שלמרגלות ההר. בנקודה זו יורדים מהמטוס להפסקה קצרה על מנת לנשום קצת אוויר פסגות צלול ולצלם כמה תמונות למזכרת.
- עלות הטיסה עם נחיתה על קרחון: החל מ-$346 לאדם (לסיור של שעה וחצי).
- עלות הטיסה ללא נחיתה על קרחון: החל מ-$238 לאדם (לסיור של שעה).
- למי שמעוניין להשקיע, ישנם גם סיורים ארוכים ומקיפים יותר מעל הפארק – צרו עמנו קשר לפרטים נוספים.

יום 8: כניסה לשמורת דנאלי
הפארק הלאומי דנאלי מתפרש על שטח של יותר מ-24 אלף קמ"ר, ומעניק הצצה נדירה אל עולם החי העשיר של אלסקה. דרך עפר אחת בלבד חוצה את השמורה לרוחבה, והיום יוקדש לנסיעה לאורך דרך זו. הנסיעה באוטובוסים של הפארק מאפשרת צפייה בדובים, איילי צפון, איילים קוראים, כבשי הרים, זאבים ועוד. בנוסף, קיים סיכוי לחזות בפסגה האדירה של הר דנאלי (בתנאי שמזג האוויר ישתף פעולה). השאטל הכלול בחבילה יביא אתכם עד מייל 66 – מרכז…להמשך קריאה
הפארק הלאומי דנאלי מתפרש על שטח של יותר מ-24 אלף קמ"ר, ומעניק הצצה נדירה אל עולם החי העשיר של אלסקה. דרך עפר אחת בלבד חוצה את השמורה לרוחבה, והיום יוקדש לנסיעה לאורך דרך זו. הנסיעה באוטובוסים של הפארק מאפשרת צפייה בדובים, איילי צפון, איילים קוראים, כבשי הרים, זאבים ועוד. בנוסף, קיים סיכוי לחזות בפסגה האדירה של הר דנאלי (בתנאי שמזג האוויר ישתף פעולה). השאטל הכלול בחבילה יביא אתכם עד מייל 66 – מרכז המבקרים Eielson – כ-4 שעות נסיעה לכל כיוון, כולל עצירות לתצפיות על הנוף ועל בעלי החיים לאורך הדרך. ניתן להחליף אוטובוסים ולקצר/להאריך את היום כראות עיניכם. לתשומת לבכם: השמורה אמנם יפה, אך יש לקחת את יום הנסיעה באוטובוס בעירבון מוגבל ולהגיע עם ציפיות מתאימות; מדובר על שעות רבות של נסיעה באוטובוס יחסית בסיסי ובאווירה הרבה יותר תיירותית לעומת מקומות אחרים באלסקה. כמו כן, לא בכל יום ניתן לראות בעלי חיים ממרחקים קצרים, וההרים הגבוהים עשויים להיות מוסתרים ע"י עננים. אם התקציב מאפשר, אנו ממליצים בחום ללכת על סיור חלופי משולב של טיסת נוף + נסיעה באוטובוס (ר' למטה). לינה באזור הכניסה לפארק.
שדרוג אופציונלי: טיסת נוף לתוך השמורה ויציאה באוטובוס
- דרך חווייתית יותר ויעילה בהרבה ליהנות ממיטב המראות של הפארק ביום אחד. בצהריים, ממריאים משדה התעופה הקטן שבכניסה לפארק, כאשר היעד הוא היישוב הקטנטן Kantishna שנמצא בסוף דרך העפר של הפארק (מייל 92). בהנחה שמזג האוויר ישתף פעולה, המטוס יחלוף בסמוך לפסגת דנאלי וייתן לכם הזדמנות לראות את רכס ההרים האדיר שמסביב לה – אינספור פסגות גרניט מכוסות קרחונים בגבהים של 4,000-6,000 מ'. הטיסה אורכת כ-55 דקות. בקנטישנה תקבלו ארוחת צהריים ארוזה לדרך, ותעלו על האוטובוס של השמורה בחזרה לכיוון הכניסה (נסיעה של כ-5.5 שעות בסה"כ, במקום 8+ שעות כאשר נוסעים הלוך-חזור באוטובוס). ההגעה לאזור הכניסה היא בשעות הערב. שימו לב שבנסיעה החוצה מהשמורה בדרך כלל יש פחות עצירות לעומת הנסיעה פנימה: הנהג עדיין יעצור כל אימת שיאותרו בעלי חיים ליד הכביש וכן לצורך הפסקות שירותים/התרעננות, אך עשוי לדלג על עצירה בנקודות תצפית בהן עוצרים כאשר נוסעים בכיוון ההפוך (אבל יש גם יתרון בולט – האוטובוס בדרך כלל פחות מלא והנסיעה שקטה ונעימה יותר).
- עלות השדרוג: $290 לאדם. עלות השדרוג כבר כוללת את דמי הכניסה לשמורה ע"ס $15 לאדם, שאינם כלולים מראש במקרה שלוקחים אוטובוס בלבד.

יום 9: דרך ה-Denali Highway
ה-Denali Highway היא דרך עפר באורך 135 מייל שנמתחת במקביל לרכס התלול של הרי ה-Alaska Range, וככזו היא נחשבת לאחת הדרכים היפות באלסקה. הדרך חוצה חבל ארץ פראי של נהרות ענק ומשטחי טונדרה פתוחים, עוברת לצדם של אגמים רבים, ומאפשרת מפגשים עם בעלי חיים לצד הדרך, בעיקר קאריבו (אייל צפון) ומוס (אייל קורא). זהו יום של נסיעה נינוחה עם עצירות מרובות לתצפיות וצילומים (כ-5 שעות או יותר – תלוי במצב…להמשך קריאה
ה-Denali Highway היא דרך עפר באורך 135 מייל שנמתחת במקביל לרכס התלול של הרי ה-Alaska Range, וככזו היא נחשבת לאחת הדרכים היפות באלסקה. הדרך חוצה חבל ארץ פראי של נהרות ענק ומשטחי טונדרה פתוחים, עוברת לצדם של אגמים רבים, ומאפשרת מפגשים עם בעלי חיים לצד הדרך, בעיקר קאריבו (אייל צפון) ומוס (אייל קורא). זהו יום של נסיעה נינוחה עם עצירות מרובות לתצפיות וצילומים (כ-5 שעות או יותר – תלוי במצב הדרך ובכמות העצירות שתבחרו לשלב). היום מסתיים בלודג' מבודד שנמצא צפונית לצומת של פקסון (Paxson).

יום 10: נסיעה למקארת'י וטיסת נוף מעל Wrangell - St. Elias
נסיעה דרומה על כביש ה-Richardson Hwy, ומזרחה על ה-Edgerton Hwy לכיוון העיירה מקארת'י. אם מזג האוויר ישתף פעולה, ניתן יהיה להבחין לאורך הדרך ברכס הרי ה-Wrangell, הרי געש רדומים ברובם אשר כמה מפסגותיהם מגיעות לגבהים של 4,000-5,000 מ' מעל פני הים. הרים אלו מסמנים את תחילת שטחה של שמורת Wrangell – St. Elias – פארק לאומי ענק אשר מהווה חלק ממכלול שמורות הטבע הגדול ביותר בעולם (יחד עם פארקים צמודים בקנדה…להמשך קריאה
נסיעה דרומה על כביש ה-Richardson Hwy, ומזרחה על ה-Edgerton Hwy לכיוון העיירה מקארת'י. אם מזג האוויר ישתף פעולה, ניתן יהיה להבחין לאורך הדרך ברכס הרי ה-Wrangell, הרי געש רדומים ברובם אשר כמה מפסגותיהם מגיעות לגבהים של 4,000-5,000 מ' מעל פני הים. הרים אלו מסמנים את תחילת שטחה של שמורת Wrangell – St. Elias – פארק לאומי ענק אשר מהווה חלק ממכלול שמורות הטבע הגדול ביותר בעולם (יחד עם פארקים צמודים בקנדה ובאלסקה). בשמורה זו ניתן למצוא כמה מההרים הגבוהים ביותר בצפון אמריקה, כשהגבוה מכולם הוא הר סט. אליאס (5,488 מ').
העיירה מקארת'י ועיירת הרפאים קניקוט שוכנות בלב הפארק, וההגעה אליהן היא הרפתקה בפני עצמה. הנסיעה על ה-McCarthy Road לוקחת בין שעתיים לשלוש שעות, במהלכן עוברת הדרך לאורך העמק הרחב של נהר הקופר וחוצה מספר קניונים עמוקים. דרך זו שימשה בעבר את מסילת הרכבת של מכרות הנחושת ולאורכה עדיין פזורות שאריות מתחילת המאה – שרידי גשרים, פיסות ממסילת הרכבת ועוד. מקארת'י עצמה היא עיירה קטנטנה אשר התפתחה לצדם של מכרות הנחושת של קניקוט אשר פעלו באזור בתחילת המאה ה-20. המכרות ננטשו בסוף שנות ה-30, אך העיירה ממשיכה להתקיים. למרות צמיחה מסוימת בתיירות בשנים האחרונות, מקארת'י עדיין נחשבת ליעד תיירותי לא מפותח עקב הנגישות הקשה למקום. כתוצאה, העיירה משמרת את אופייה הייחודי והביקור מזכיר עיירות מימי המערב הפרוע.
עם ההגעה למקארת'י בשעות אחה"צ, יוצאים לטיסת נוף מעל שמורת רנגל – סיינט אליאס. זוהי שמורה עצומה (גדולה יותר משווייץ כולה, לשם השוואה) ופראית כמעט לחלוטין, עם אינספור פסגות תלולות בגבהים של מעל 4,000 מ', קרחונים של עשרות קילומטרים, תצורות סלע געשיות ייחודיות, אגמי טורקיז נוצצים, מפלים, קניונים עמוקים ומה לא. מכיוון שהשמורה נטולת תשתיות כמעט לחלוטין, טיסה במטוס קל היא הדרך הכמעט-יחידה עבור המבקר המזדמן לחוות את הנופים המדהימים בחלקים הפנימיים של השמורה. הטיסה אורכת כ-50 דק' (ניתן גם לשדרג ל-70 או 90 דקות אם אתם ממש בעניין) ומסתיימת בחזרה לשדה התעופה הקטן של מקארת'י.
לינה במקארת'י או בקניקוט (בהתאם לזמינות בעת סגירת הטיול).

יום 11: סיורים מודרכים: קרחון רוט ומפעלי עיבוד הנחושת הנטושים של קניקוט
קרחון Root גולש מהרי הרנגל הענקיים ונמצא במרחק הליכה משרידי המפעלים של מכרות קניקוט. החצי הראשון של היום מוקדש לסיור אל הקרחון בליווי מדריכים מקצועיים. הסיור נערך בקבוצות קטנות של 10-12 איש ונמשך כ-6 שעות בסה"כ: כשעה עד שעה וחצי מוקדשות להליכה מקניקוט עד הקרחון (רוב השביל מישורי, אך הקטע האחרון בשיפוע), כ-3 שעות מוקדשות להליכה על הקרחון עצמו ולהפסקת צהריים, והשאר – לחזרה מהקרחון לקניקוט. במהלך הסיור יהיה ניתן לראות את הנוף הייחודי של הקרחון מקרוב: מפלים נעלמים, בריכות טורקיז…להמשך קריאה
קרחון Root גולש מהרי הרנגל הענקיים ונמצא במרחק הליכה משרידי המפעלים של מכרות קניקוט. החצי הראשון של היום מוקדש לסיור אל הקרחון בליווי מדריכים מקצועיים. הסיור נערך בקבוצות קטנות של 10-12 איש ונמשך כ-6 שעות בסה"כ: כשעה עד שעה וחצי מוקדשות להליכה מקניקוט עד הקרחון (רוב השביל מישורי, אך הקטע האחרון בשיפוע), כ-3 שעות מוקדשות להליכה על הקרחון עצמו ולהפסקת צהריים, והשאר – לחזרה מהקרחון לקניקוט. במהלך הסיור יהיה ניתן לראות את הנוף הייחודי של הקרחון מקרוב: מפלים נעלמים, בריכות טורקיז צלולות וחריצי ענק תכלכלים שפוסלו ע"י זרימות נסתרות של מי הפשרה וכן עקב תזוזת הקרחון על גבי המסלע לאורך שנים. ההליכה על הקרח מתבצעת בעזרת דוקרני קרח לנעליים (Crampons) שיסופקו ע"י המדריכים, והיא אינה כרוכה במאמץ פיזי מיוחד מעבר לטיול רגלי רגיל (הסיור מתאים לבעלי כושר הליכה סביר ומעלה).
עם החזרה מהקרחון בשעות אחה"צ ולאחר הפסקה קצרה, יוצאים לסיור מודרך במפעלי עיבוד הנחושת הנטושים של מכרות קניקוט – סדרת מבנים אדומים שנראים כלקוחים מסט צילומים של מערבון. המפעלים ננטשו בשנות ה-30 של המאה העשרים עקב נפילת מחירי הנחושת, אך השתמרו בצורה מרשימה עד היום ומהווים אתר היסטורי חשוב באלסקה. הסיור אורך כשעתיים עד שעתיים וחצי ומתאר את אופן פעילות המכרות, את ההיסטוריה של המקום ואת אורח החיים של הפועלים שחיו בקניקוט, הרחק משאר הציוויליזציה ובתנאי קור קיצוניים בחורף.
לינה במקארת'י או בקניקוט.

יום 12: מקארת'י - ואלדז
יציאה בנסיעה מערבה על ה-McCarthy Road ולאחר מכן דרומה על ה-Richardson Hwy לכיוון העיירה ואלדז (Valdez), במקביל לתוואי צינור הנפט של אלסקה. הדרך עוברת בנופים ההרריים של מעבר ת'ומפסון (Thompson Pass), שם כדאי לעצור לטיול קצר למרגלות קרחון Worthington. משם הכביש ממשיך לקניון קיסטון (Keystone Canyon) שמתהדר במספר מפלי מים גבוהים. ואלדז עצמה נמצאת לחופו של מפרץ הנסיך וויליאם (Prince William Sound), מפרץ יפהפה משופע בבעלי חיים ובקרחונים, אשר התפרסם…להמשך קריאה
יציאה בנסיעה מערבה על ה-McCarthy Road ולאחר מכן דרומה על ה-Richardson Hwy לכיוון העיירה ואלדז (Valdez), במקביל לתוואי צינור הנפט של אלסקה. הדרך עוברת בנופים ההרריים של מעבר ת'ומפסון (Thompson Pass), שם כדאי לעצור לטיול קצר למרגלות קרחון Worthington. משם הכביש ממשיך לקניון קיסטון (Keystone Canyon) שמתהדר במספר מפלי מים גבוהים. ואלדז עצמה נמצאת לחופו של מפרץ הנסיך וויליאם (Prince William Sound), מפרץ יפהפה משופע בבעלי חיים ובקרחונים, אשר התפרסם לפני כשלושים שנה כאשר מכלית הנפט "אקסון ואלדז" עלתה בו על שרטון וגרמה לאסון אקולוגי כבד. בשעות הערב מומלץ להגיע אל מדגרת הסלמונים המקומית, שם ניתן לראות אלפי דגים עולים בנחל ומושכים למקום טורפים רבים (אריות ים, לוטרות, עופות מים ולפעמים אפילו דוב מזדמן). הנסיעה של היום צפויה לקחת בסביבות 5 שעות נטו. לינה בואלדז.

יום 13: מפרץ קרחון קולומביה
קרחון קולומביה הוא אחד מקרחוני החוף הגדולים ביותר של אלסקה, ובהתאם לכך מהווה את האטרקציה העיקרית באזור ואלדז. קרחון זה נסוג במהלך עשרים השנים האחרונות בקצב מהיר ביותר, תוך שהוא משאיר אחריו אזור נרחב זרוע בפיסות קרח ענקיות ומרהיבות בשלל גווני הכחול. המים השקטים והנופים המרהיבים של מפרץ הנסיך וויליאם הופכים אותו ליעד אידיאלי לשייט. האפשרויות להיום הן: שייט בספינה (6 שעות – כלול בעלות החבילה): השייט מתבצע באמצעות ספינה נוחה ומודרנית…להמשך קריאה
קרחון קולומביה הוא אחד מקרחוני החוף הגדולים ביותר של אלסקה, ובהתאם לכך מהווה את האטרקציה העיקרית באזור ואלדז. קרחון זה נסוג במהלך עשרים השנים האחרונות בקצב מהיר ביותר, תוך שהוא משאיר אחריו אזור נרחב זרוע בפיסות קרח ענקיות ומרהיבות בשלל גווני הכחול. המים השקטים והנופים המרהיבים של מפרץ הנסיך וויליאם הופכים אותו ליעד אידיאלי לשייט. האפשרויות להיום הן:
- שייט בספינה (6 שעות – כלול בעלות החבילה): השייט מתבצע באמצעות ספינה נוחה ומודרנית (שני מפלסים, 150 מושבים) וכולל גם ארוחת צהריים קלה. במהלך השייט עוברים בין גושי קרח מדהימים ביופיים שהתנתקו מהקרחון תוך כדי מפץ רעש אדיר, עליהם ניתן לעתים להבחין ביונקים ימיים (כגון אריות, כלבי ולוטרות ים) שתופסים שמש. הספינה תתקרב לקרחון עד כמה שאפשר, אבל יש לקחת בחשבון שלא תמיד אפשר להגיע ממש מול פני הקרחון בגלל כמויות אדירות של קרח צף שחוסמות את הדרך. היציאה מואלדז היא בשעות הבוקר והחזרה בשעות אחה"צ (בתאריכים מסוימים היציאה אחה"צ והחזרה בערב).
- שייט קיאקים במפרץ קולומביה (9-10 שעות – כרוך בתוספת של $170 לאדם): הקיאק הוא כלי שייט שקט, מהיר ויציב המאפשר מגע בלתי-אמצעי עם הטבע המקומי והגעה למקומות נידחים אשר אינם נגישים לסירה גדולה. לאחר הדרכה על שימוש בקיאק והתארגנות לוגיסטית בשעות הבוקר, יוצאים עם סירה ממונעת מואלדז לאזור קרחון קולומביה, שם פורקים את הקיאקים ומתחילים בחתירה עצמה. במהלך היום חותרים בין גושי קרח מדהימים ביופיים אשר ניתקו מקרחון קולומביה ונסחפו דרומה. בזמן החתירה יש סיכויים גבוהים לראות מסביבכם לוטרות וכלבי ים סקרנים מציצים מתוך המים.
החתירה מתבצעת במספר מקטעים שמופרדים ע"י הפסקות לצורך מנוחה וטיולים קצרים על החוף (כולל עצירה אחת ארוכה יותר להפסקת צהריים באחת מנקודות הנוף באזור). החתירה אינה קשה פיזית ואינה דורשת ניסיון קודם, אך יש כמובן לקחת בחשבון חשיפה לתנאי מזג אוויר משתנים ולרטיבות לאורך היום. הסיור מתבצע בקבוצות של כ-12 משתתפים (2 בכל קיאק) ונמשך כ-9-10 שעות, מהן כ-3 שעות מוקדשות לשייט הלוך-חזור בין ואלדז ואתר החתירה, 4-5 שעות לחתירה משולבת בעצירות למנוחה, והשאר לתדריכים והתארגנויות. היציאה לסיור היא בשעות הבוקר והחזרה לפנות ערב. היציאה לסיור מותנית במזג אוויר מתאים. לחצו כאן לסרטון קצר על הסיור.
בסוף היום חוזרים ללילה שני בואלדז.

יום 14: ואלדז - פאלמר
יציאה מואלדז בחזרה צפונה על ה-Richardson Highway עד היישוב גלנאלן (Glennallen), ומשם מערבה על ה-Glenn Highway לכיוון אנקורג'. בדרך תחלפו על פני נופים פראיים ומרחבים בלתי נגמרים של יערות מחטניים, משטחי טונדרה והרים מושלגים. עצירה מומלצת לאורך היום היא ליד Sheep Mountain, הר מרשים בצבעי אדום-חום. צבעו הייחודי של ההר נגרם ע"י מרבצים חשופים של מינרלים, אשר מושכים אליו עדרים של כבשי הרים – ומכאן שמו. בסמוך להר זה נמצא…להמשך קריאה
יציאה מואלדז בחזרה צפונה על ה-Richardson Highway עד היישוב גלנאלן (Glennallen), ומשם מערבה על ה-Glenn Highway לכיוון אנקורג'. בדרך תחלפו על פני נופים פראיים ומרחבים בלתי נגמרים של יערות מחטניים, משטחי טונדרה והרים מושלגים. עצירה מומלצת לאורך היום היא ליד Sheep Mountain, הר מרשים בצבעי אדום-חום. צבעו הייחודי של ההר נגרם ע"י מרבצים חשופים של מינרלים, אשר מושכים אליו עדרים של כבשי הרים – ומכאן שמו. בסמוך להר זה נמצא קרחון מטנוסקה (Matanuska Glacier), אחד הקרחונים היבשתיים הגדולים ברכס הרי הצ'וגאץ', אשר אורכו הוא כ-40 ק"מ. מומלץ לעצור גם כאן כדי להשקיף על הקרחון ועל בריכות ההפשרה היפות שנוצרו למרגלותיו. מערבית לקרחון מטנוסקה, הדרך מתפתלת מעל הערוץ הרחב של נהר מטנוסקה ומספקת מספר הזדמנויות לעצירות בנקודות תצפית מרשימות. לאחר כ-5 שעות נהיגה בסה"כ מגיעים אל העיירה פאלמר (Palmer), שממוקמת בצומת דרכים מרכזי מזרחית לאנקורג'. אם יצאתם לדרך מספיק מוקדם, מומלץ להקדיש את שעות אחה"צ לנסיעה בדרך הנופית המטפסת אל מעבר ההרים Hatcher Pass שנמצא בהרי טלקיטנה שמצפון לעיירה. לינה בפאלמר.

יום 15: נסיעה לאנקורג' וטיסה יוצאת
סיום הטיול: מפאלמר, יוצאים דר' מערבה לכיוון אנקורג' על ה-Glenn Hwy (נסיעה של כשעה). בהתאם ללוח הטיסות, מחזירים את הרכב השכור בשדה התעופה וממריאים ליעדכם הבא.
שימו לב: יש להזמין טיסה יוצאת הממריאה החל משעות הצהריים ואילך על מנת שלא להילחץ עם הנסיעה מפאלמר לאנקורג'.
סיום הטיול: מפאלמר, יוצאים דר' מערבה לכיוון אנקורג' על ה-Glenn Hwy (נסיעה של כשעה). בהתאם ללוח הטיסות, מחזירים את הרכב השכור בשדה התעופה וממריאים ליעדכם הבא.
שימו לב: יש להזמין טיסה יוצאת הממריאה החל משעות הצהריים ואילך על מנת שלא להילחץ עם הנסיעה מפאלמר לאנקורג'.

אז מה היה לנו
"אלסקה: פיורדים, קרחונים ודובים" הוא מסלול טיול של 15 ימים באלסקה. המסלול מתחיל בסיאטל, משם יוצאים ל-6 ימים באזור הפיורדים הדרום מזרחי של אלסקה, מה שמכונה גם "המעבר הפנימי". מדובר על אזור יפהפה של איים, יערות גשם ומפרצים עמוקים, ומכיוון שכך – אין בו מערכת כבישים שמחברת בין הישובים. מכיוון שאין כבישים, מטיילים רבים מוותרים עליו או שמגיעים לכאן בקרוז (ואת דעתנו על הקרוזים הגדולים אתם מוזמנים לקרוא במניפסט המנומק שלנו כאן). אבל העיירות מחוברות ביניהן בטיסות פנים של אלסקה איירליינס ושל חברות תעופה מקומיות קטנות, וכן באמצעות רשת המעבורות של אלסקה. בקיצור, זה אזור יפהפה שיוצר קצת אתגרים לוגיסטיים, אבל בשביל זה אנחנו כאן – ואנחנו ממליצים בחום שלא לוותר עליו אם אתם יכולים.
אחרי החלק הדרום מזרחי עוברים בטיסה לאנקורג', שם מחכה רכב כביש-שטח שכור שמותאם לנסיעות בדרכי העפר הנופיות של אלסקה. אין אתגרי עבירות מיוחדים בדרכים האלו, אבל הן אכן נופיות להפליא וכן יש בהן אתגרים ביטוחיים ולכן חשוב לקחת רכב מתאים. מכאן ועד סיום הטיול, המסלול עובר בין שמורות הטבע היבשתיות המרהיבות של אלסקה (דנאלי, רנגל סט. אליאס) ובין עיירות אלסקניות חמודות ומבודדות, ומסתיים בחזרה לאנקורג'.
לסיכום: שילוב מצוין של החלק החופי והיבשתי של אלסקה. דורש קצת תיאומים ורצוי להזמין מוקדם, אבל מומלץ בחום בכל מקרה. הנאה מובטחת.
ומה כוללת החבילה?
הרבה מכל טוב:
1 סיור צפיה בדובים בטבע בנחל Anan ליד רנגל. הרבה מאוד דובים שחורים בעונה, ומדי פעם מגיעה גם משפחה של דובים חומים. רקע מרהיב של יער גשם יפהפה, וסיכוי מצוין לראות גם בעלי חיים אחרים.
2 שלושה שיוטים נופיים בפיורדים (אפשר להחליף אחד מהם לשייט קיאקים, אם אתם בעניין. מומלץ).
3 שייט לצפיה בלוויתנים בפוינט אדולפוס, אחד האזורים העמוסים ביותר בלוויתנים באלסקה (תיירים דווקא כמעט ואין כאן, הקרוזים מסתובבים באזורים קרובים יותר לנמלים הראשיים).
4 כניסה לשמורת דנאלי על אוטובוס של השמורה (6-8 שעות בדר"כ). סיכוי מצוין לראות דובים, איילים, כבשי הרים ואפילו זאבים. עם קצת מזל תוכלו לראות גם את הר הדנאלי – ההר הגבוה בצפון אמריקה ששוכן בלב השמורה (נוטה לצאת מהעננים אחת ליומיים-שלושה).
5 רכב כביש-שטח שמיועד לנסיעות על דרכי העפר הנופיות של אלסקה (Denali Highway, Mccarthy Road).
6 טיסת נוף יפהפיה מעל שמורת רנגל סט. אליאס (עד שלא תטוסו מעל השמורה הזו, לא תבינו בתוך איזה נופים אתם נמצאים. ברצינות).
7 סיור מודרך על קרחון Root בשמורת רנגל סט. אליאס, בהובלת מדריכים מקצועיים.
8 סיור מודרך בעיירת הרפאים קניקוט.
עדיין לא בטוחים?
אל תהססו ליצור איתנו קשר. נשמח לשמוע ממכם ולעזור לכם לבחור את המסלול הנכון.
לא לדאוג, אנחנו נחמדים. תרגישו בנוח.
מחיר שירותי הקרקע
- $5,600 USD לאדם בחדר זוגי.
- מקדמה: 15% מעלות הטיול.
- המיסים המקומיים כלולים במחיר.
תחשיב הטיול כולל
לינה
- 14 לילות בבתי מלון, לודג'ים, בקתות בסגנון צימר או B&B.
- כסטנדרט, הלינות אינן כוללות את ארוחת הבוקר. ברוב המקרים תהיה מסעדה במלון או צמוד אליו, אבל עלות ארוחת הבוקר אינה נכללת בעלות הלינה ולכן יש לשלם אותה בנפרד.
- שימו לב: עקב הביקוש הרב והיצע החדרים המצומצם באלסקה ו/או מערב קנדה, אין ביכולתנו להבטיח מקומות לינה / סוגי חדרים ספציפיים עד שלב ביצוע ההזמנות וקבלת האישורים בפועל. החדרים אינם מוחזקים עבורכם לפני ההרשמה ותשלום המקדמה.
- בחלק ממקומות הלינה באלסקה ו/או מערב קנדה אין אפשרות ללינה ביחידות משפחתיות, אלא רק ל-2 חדרי מלון נפרדים. נעשה כמיטב יכולתנו כדי לספק חדרים צמודים או בעלי דלת מקשרת, אך אין לנו דרך להבטיח זאת במאה אחוז.
- שעת הכניסה והיציאה לחדרי המלון הינה בהתאם לנהלים הנהוגים בבתי המלון. אין לנו אפשרות להתחייב שהחדרים יהיו זמינים מיד עם הגעתכם למלון, או שתוכלו לבצע יציאה מאוחרת (Late Check Out) ביחס לשעות הנהוגות בבית המלון. ברוב המקרים המלונות ינסו לסייע במה שאפשר אבל זה לא משהו שאפשר להתחייב עליו, וזה יהיה ביניכם לבינם.
תחבורה
- טיסה במטוס קל מג'ונו לגוסטבוס.
- רכב שכור למשך 9 ימים בדרגת Economy SUV (רכב מסוג Ford Escape או דגם דומה). איסוף והחזרה באנקורג'.כולל כולל מיילים ללא הגבלה, ביטוח נזק המתיר נהיגה על דרכי עפר (השתתפות עצמית עד $500), ביטוח צד ג' עד מיליון דולר, מסים מקומיים ועמלות. נהגים נוספים: בן/בת הזוג של הנהג הראשי יכולים להירשם ללא עלות נוספת. אחרים יכולים להירשם בעלות של $25 לכל התקופה (לכל נהג).
סיורים ופעילויות
- צפייה בדובים בזמן ציד דגי הסלמון בנחל אנאן ליד רנגל (כ-5.5 שעות)
- שייט נופי לקרחון ל'קונט ליד רנגל (כ-4 שעות)
- שייט לצפייה בלווייתנים באזור Point Adolphus. יציאה וסיום בגוסטבוס (כ-3.5 שעות סה"כ)
- שייט נופי בספינה קטנה לתוך שמורת גליישר ביי (8 שעות).
- שמורת דנאלי: נסיעה באוטובוס עד מרכז המבקרים איילסון ובחזרה (66 מייל לכל כיוון, סה"כ כ-8 שעות)
- טיסת נוף של 50 דק' מעל שמורת Wrangell – St. Elias (יציאה ממקארת'י)
- סיור מודרך על קרחון Root ליד קניקוט, בהובלת מדריכים מקצועיים (סיור של חצי יום, סה"כ 6 שעות)
- סיור היסטורי מודרך בעיירת הרפאים קניקוט בשמורת רנגל – סט. אליאס (כ-2.5 שעות)
- שייט בספינה קטנה למפרץ קרחון קולומביה ליד ואלדז (6 שעות)
תחשיב הטיול אינו כולל
- טיסות בינלאומיות / טיסות פנים נדרשות:הגעה לסיאטל בתחילת הטיול
- טיסת פנים: סיאטל – רנגל
- טיסת פנים: רנגל – ג'ונו
- טיסת פנים: גוסטבוס – אנקורג'
- יציאה מאנקורג' בסיום הטיול
- עלויות דלק לרכב השכור
- טיפים למדריכים ולנותני שירות מקומיים
- כניסה לאתרים אופציונליים: רכבלים, מוזיאונים וכו'
- כלכלה וארוחות (לרבות ארוחת בוקר)
- דמי כניסה לשמורת דנאלי – $15 לאדם
- סיורים אופציונליים / שדרוגי סיורים שהוצעו בתיאור התכנית
- כל מה שלא פורט תחת "כלול בתחשיב"
מדיניות ביטול
- עד 60 יום לפני היציאה – 15% מעלות הטיול.
- 45-59 יום לפני היציאה – 30% מעלות הטיול.
- 44-30 יום לפני היציאה – 60% מעלות הטיול.
- 1-29 יום לפני היציאה – 100% מעלות הטיול.
קורונה
- במקרה של התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה בישראל או במדינת היעד עלולים להיווצר שינויים ברמה הלאומית שלא יאפשרו את הטיול (לדוגמא – סגרים, דרישת בידוד בהגעה ליעד, איסורי טיסה, סגירת שדות תעופה וכיו"ב). במקרים מסוג זה נפעל מול הספקים להעברת החזר מלא ללקוחות. ההחזר יועבר בניכוי המקדמה, שתישמר כזיכוי לשימוש עתידי עד 3 שנים מתאריך הטיול המקורי.
- הכניסה לארה"ב מותנית בהתחסנות נגד קורונה.
ויזה
-
- יש צורך בויזה אמריקאית בתוקף.