מלונות ומוטלים
את המלונות הגדולים ניתן למצוא בעיקר בערים הגדולות, כשברוב המקרים המלון הוא חלק מרשת כלל-אמריקאית. השמות המוכרים כוללים את הילטון, שרתון ומריוט, וחוץ מהם יש עוד רשימה ארוכה של מלונות קטנים יותר.
באלסקה יש גם את בתי המלון של חברות הקרוזים השונות, ובעיקר של חברת פרינסס. לזכותם של פרינסס ייאמר שהם חברה איכותית שנותנת מוצר טוב, ושהם ממקמים את המלונות שלהם בכמה מהמקומות היפים באלסקה – לדוגמא, המלון שלהם שנמצא דרומית לדנאלי מספק את אחת מנקודות התצפית היפות ביותר על דנאלי ועל ההרים מסביבו.
ברוב העיירות באלסקה וברוקיס ניתן למצוא גם מבחר גדול של מוטלים באיכויות שונות – שוב, הרבה מהן נציגויות של רשתות כלל אמריקאיות. במחלקה הזו ניתן למנות, בין היתר, את Best Western, את Motel Six, את Motel Super 8, ועוד רבים אחרים. אלו בדרך כלל מלונות לכל דבר, רק בסטנדרט קצת נמוך יותר ובמחיר זול יותר מהמלונות הגדולים.
בעיירות הקטנות יותר, ובעיקר אלו שנמצאות על הדרכים הראשיות, ניתן למצוא גם מלונות דרכים מהסגנון האמריקאי המוכר – משרד קטן, מגרש חניה גדול והרבה חדרים מסביב.
מבחינת מחירים, בעונת השיא (יוני-אוגוסט) אפשר לצפות למשהו בסביבות ה-300-350 דולר ללילה על מלון מהשורה הראשונה (נגיד, הילטון) ובין 200 ל-300 דולר ללילה למלון פשוט יותר (נגיד, Best Western). למי שמצפה למצוא לינה באזור ה-$100 ללילה, יש גם את זה אבל בדר"כ אלו יהיו חדרי מוטל מהסוג הגרוע ביותר. לא מציעים לבנות על זה.
ודבר נוסף: כשאתם בודקים את המחירים, אל תשכחו להוסיף גם את המיסים – בדר"כ מדובר על משהו כמו 5-12 אחוזים תוספת למחיר שאתם רואים באתר (משתנה לפי העיר בה אתם מזמינים).
בדרך כלל לא תראו את התחשיב שכולל את המיסים באתר שדרכו עושים את ההזמנה עד שלוחצים על Book.
לודג'ים
באלסקה, הכינוי לודג' מתייחס בדר"כ למלון לא-גדול מחוץ לעיר. ברוב המקרים הלודג' יכלול מבנה ראשי ובו מסעדה ומספר חדרים, ולעתים קרובות גם מספר בקתות או מבנים נוספים מסביב. הייחוד העיקרי הוא בשילוב בין איכות שירות (חדרים נעימים, אווירה "אותנטית") עם קירבה לטבע.
תת-ז'אנר של הלודג' הוא ה-Wilderness Lodge (נסו לתרגם את זה, שלחו לנו מייל אם הצלחתם), לודג' שממוקם במקום מנותק, אליו אפשר להגיע רק בטיסה או בסירה. אלו בדרך כלל מקומות שנמצאים קרוב לאטרקציות טבע מיוחדות, ופונים בעיקר למטיילים שמעוניינים בפעילויות בטבע – טיולים רגליים, צילום טבע, דייג או צייד.
כמעט תמיד מדובר בחווייה, אבל חווייה מאוד לא זולה. מחיר לינה באלסקה בלודג' משתנה מאוד בהתאם לאיכות, לייחודיות ולמיקום. בחלק מהמקומות אין אפשרות לשהות לילה אחד בלבד אלא רק לרכוש חבילה של כמה ימים.
בקתות
אופציה אחרת, די נפוצה, היא אופציית הבקתות (Cabins) – במקום מבנה אחד עם כמות גדולה של חדרים, כמות גדולה של מבנים בני חדר אחד. איכות הבקתות, האווירה ורמת השירות משתנה מאוד ממקום למקום ויכולה לנוע בין חדרים בסיסיים ביותר עם לא יותר ממיטה ושולחן, לבקתות מפוארות בסגנון מיטב צימרי ארצנו.
היתרון כאן הוא הפרטיות – לא תשמעו את השכן מעבר לקיר מצחצח שיניים בבוקר. מה שכן, בחלק מהמקרים אין שירותים צמודים בחדרים. אם זה חשוב לכם, אל תשכחו לבדוק.
Bed & Breakfast
כמו במקומות אחרים בעולם, ה-B&B מציע אפשרות לינה אלטרנטיבית שמשלבת אירוח אישי, תנאים נעימים ומחירים סבירים. בחלק מהמקומות החדרים הם בבקתות, אבל לא בכל המקרים (בערים בדר"כ יהיה מדובר בחדרים בבית).
היתרון הגדול – אם שמים בצד לרגע את ארוחת הבוקר – הוא האירוח האישי; כמו שתגלו במהלך הטיול, האלסקנים ברובם הם אנשים ישירים וידידותיים, במיוחד כשמדובר באנשים שהתיירות היא פרנסתם. לינה באלסקה ב-B&B תהיה במקרים רבים ההזדמנות הטובה ביותר לפתח שיחה עם מקומיים ולשמוע על החיים באלסקה ממקור ראשון.
אכסניות נוער (הוסטלים)
מי מביניכם שבאמת מעוניין לחסוך יכול לבחור באופציית אכסניית הנוער. היתרונות העיקריים הם האפשרות להכיר מטיילים נוספים, וכמובן המחיר הנמוך (אהממ, הכל יחסי כן? העלות הממוצעת היא בסביבות ה-$30 ללילה).
החסרונות: פרטיות (אין), שמירה על חפצים (תביאו מנעול מהבית), ויש עוד כמה. אבל מעל הכל – אכסניות רבות באלסקה (כמו בשאר ארה"ב) מופעלות ע"י איגודים חינוכיים ששמים לעצמם למטרה לחנך את הנוער לעצמאות ולערכים. התוצאה היא שבכל אותן אכסניות (ובעיקר מדובר באכסניות שמופעלות ע"י ארגון שנקרא AIH) אתם צפויים להיתקל בחוקים דרקוניים כמו למשל כיבוי אורות בעשר ונעילת דלתות בשעה אחת בלילה (נסו לזכור את זה כשאתם בפאב המקומי).
מצד שני, אם אתם לא ישנים באוהל – וגם לשינה באוהל יש את החסרונות שלה – באמת שאין הרבה מקומות באלסקה בהם אפשר לישון לילה בסכום כזה. רק תעשו לעצמכם טובה, שמרו מרחק מ-AIH אם אתם רק יכולים.
קמפינג
האפשרות הזולה ביותר (ולפעמים גם הקוסמת ביותר, תלוי בקשר ביניכם לבין האוהל שלכם) היא שינה באתרי קמפינג. בגדול, אפשר לחלק את אתרי הקמפינג באלסקה לשלושה סוגים: אתרים פרטיים, אתרים ציבוריים, וקמפינג "פראי" (עלא באב אללה, אם ככה כותבים את זה).
האתרים הפרטיים הם כמובן יותר מסחריים והם פונים בעיקר לקרוואנים (מציעים שירותי ריקון וטעינה), אבל גם למטיילים עם אוהלים. אתרים מהסוג הזה אמנם נפוצים, אבל הם די צפופים ונוטים להתמלא מוקדם.
האתרים הציבוריים בדר"כ מותאמים הרבה יותר ללינה באוהלים – אתרים מסוג זה בדרך כלל יהיו בנויים מדרך עפר שלצידה "כוכים" שבהם אפשר להחנות את הרכב. מי שמטייל עם קרוואן יכול להחנות ולהעביר פה את הלילה (ולדחות את הטעינה / ריקון ליום אחר), ומי שמטייל עם אוהל יכול לבנות אוהל מאחורי הרכב. כמעט תמיד יהיה במקום גם שולחן פיקניק ומתקן למדורות. רוב האתרים הציבוריים כרוכים בתשלום של 10-15 דולר ללילה, וגם אם אין אף אחד שאוסף את הכסף תהיה בדר"כ תיבת איסוף למעטפות תשלום (שירות עצמי).
בנוגע לקמפינג ה"פראי" – אמנם לא חסרים מקומות באלסקה בהם אפשר לפתוח אוהל בלי שמישהו ישים לב, אבל קחו בחשבון שרוב המקומות לצידי בדרכים נמצאים בבעלות פרטית, ואם יש משהו שאמריקאים בכלל ואלסקנים בפרט רגישים אליו, זה מישהו שנכנס להם לשטח הפרטי ללא אישור. אם אתם יוצאים לטרק וישנים באוהל, זה כבר סיפור אחר – כאן הכללים תלויים בחוקי השמורה שבה אתם מטיילים (יש מקומות שבהם יהיו אתרים מוסדרים, אבל ברוב המקומות ניתן לבנות אוהל איפה שרוצים).