יתושים באלסקה ושאר מרחפין

יתושים ושאר חרקים מעופפים בהחלט יכולים להשפיע על ההנאה שלכם במהלך הטיול באלסקה. הכנה מראש והבנה שלפעמים אין מה לעשות ויתושים הם חלק מהנוף האלסקני יכולים לתרום להצלחת הטיול שלכם. אין פה פתרונות קסם, אבל בהחלט יש מספר דברים שיכולים לשפר את מצבכם.
Alaska Mosquitoes

יתושים אלסקניים

יכול להיות שהעובדה הבאה תפתיע אתכם, ויכול להיות שכבר שמעתם סיפורים מחברים שכבר עשו טיול באלסקה – היתושים האלסקניים הם גורם שצריך להתחשב בו.

האלסקנים נוהגים לומר שבאלסקה יש שני סוגי יתושים, אחד קטן מספיק בשביל לחדור דרך הרשת של החלון, והשני גדול מספיק כדי לפתוח את הדלת בעצמו. הלוואי שזה היה נכון, כי באלסקה יש הרבה יותר משני סוגי יתושים. הזמינות הגבוהה של צמחיה ומים עומדים הופכים את אלסקה לגן עדן ליתושים, ומטיילים שלא ייקחו את העניין בחשבון מוזהרים בזאת כי הם שמים את שלוות נפשם על קרן הצבי.

אוכלוסיית היתושים מגיעה לשיא ביוני ובתחילת יולי, כשבאוגוסט ובמיוחד בספטמבר הבעיה כמעט ולא קיימת (מתי הכי טוב לבקר באלסקה?).

עד כאן החדשות הפחות טובות.

איך מתגוננים?

החדשות הטובות – ספריי טוב נגד יתושים יעשה את העבודה. המרכיב הפעיל ברוב תכשירי ההגנה נקרא DEET, ולמרות שהוא לא כל כך בריא הוא עובד מצויין (בדר"כ 25%-30% DEET יספיקו, אבל יש גם תכשירים עם אחוזים הרבה יותר גבוהים).

אם יש לכם הזדמנות להיכנס לסופרמרקט מקומי, חפשו ספריי בשם OFF – בדר"כ הוא מגיע במיכלים ירוקים ונמצא ליד מחלקת הגינון. ב-99 אחוז מהמקרים, הספריי הזה יספיק.

במקרים קיצוניים במיוחד (ר' תמונה פה למעלה), אם הספריי לא עושה את העבודה, שילוב של כילת ראש וביגוד ארוך יפתור את הבעיה. אם גם זה לא עוזר, נסו שילוב של זן-בודהיזם עם נשימות עמוקות. זה לא ירחיק את היתושים אבל אולי תזכו להארה.

חשוב לדעת – באלסקה אין מלריה, קדחת דינגי ומרעין בישין דומים, והיתושים לא מעבירים מחלות אלא סתם מציקים. אז קחו את זה בקלות ואל תיבהלו אם בכל זאת נעקצתם פה ושם.

מה מעניין אתכם? (ניתן לבחור יותר מאופציה אחת)