זהירות, פוסט טכני: ויזה לארה"ב ואישור כניסה לקנדה

בפוסט הזה ניסינו לרכז עבורכם בשפה פשוטה את כל המידע על תהליכי הוצאת ויזה לארה"ב וקבלת אישור כניסה לקנדה. חשוב להתחיל את תהליך הוצאת הויזה לארה"ב כמה שיותר מוקדם, כיוון שזה לעיתים לוקח יותר זמן מהמצופה. שיהיה טיול מוצלח!
Alaskan cabin

ויזות לארצות הברית ולקנדה

למרות שאלסקה לא מקיימת שום קו גבול פיזי עם ארצות הברית, היא חלק בלתי נפרד מהמדינה הגדולה הזו, ולכן אם תרצו לבקר בה תצטרכו להוציא ויזה לארצות הברית.

המדינה היחידה שיש לה קו גבול יבשתי עם אלסקה היא קנדה. אם אתם מתכננים טיול לאלסקה ולקנדה (או אם אתם מתכננים להיכנס לאלסקה דרך קנדה), קחו בחשבון שתצטרכו להצטייד גם באישור כניסה לקנדה.

איך מוציאים ויזה לארצות הברית?

בשביל לבקר באלסקה אפשר להסתפק בוויזת תייר רגילה, אבל אצל האמריקאים גם זה תהליך שצריך להתכונן אליו ולפנות לו זמן. אל תתחילו עם זה שבוע לפני הטיסה, כי אתם לא תעלו על המטוס, וחבל.

ראשית הורידו טופס DS-160 מאתר השגרירות ומלאו אותו בדייקנות בלי להשמיט דבר. הרשויות האמריקאיות מאוד קפדניות בעניין הזה ואם תתפסו באי-אמירת אמת או אפילו בסתירה שנובעת מבלבול אתם עלולים לקבל סירוב לבקשה.

אחרי מילוי הטפסים והגשתם תשלמו אגרה ותקבלו זימון לראיון אישי בשגרירות. הראיון עצמו בדר"כ קצר ולוקח כמה דקות בלבד, אבל ההתעסקות סביבו והתורים לוקחים בדר"כ כמה שעות. במהלך הזמן הזה תצטרכו להיפרד מחפציכם האישיים, כולל הטלפון הנייד (מול השגרירות תוכלו למצוא לוקרים להשכרה ולהשאיר שם את החפצים).

למה אני צריך להגיע לראיון פרונטלי?

חשוב להבין את הרציונל מאחורי הריאיון – בסופו של יום, האמריקאים רוצים להשתכנע בשני דברים: שאתם לא מתכננים לבצע פשע על אדמת ארצות הברית ושאתם לא מתכוונים להשתקע בה.

בהנחה ואין לכם עבר פלילי ואג'נדות נסתרות, סביר שעל המשוכה הראשונה תדלגו בקלות. השנייה מעט קשה יותר: כאן תצטרכו להראות שיש לכם סיבות טובות לחזור לארץ כגון עבודה, משפחה, לימודים או נכסים, ובמקביל להסביר בבהירות את מהות הביקור.

טיול לאלסקה עם הוכחת נסיעה (כרטיסים או אישור מחברת הנסיעות על הזמנות של שירותי קרקע באלסקה) עשויים לשחק לטובתכם. משוחררים טריים ובאופן כללי חבר'ה צעירים יותר נמצאים בקבוצת הסיכון הגבוהה יותר לסירובים, כאשר בגילאים מבוגרים סירוב יהיה נדיר יותר.

הסבר על הגשת בקשה לויזה באתר השגרירות האמריקאית

eTA – אישור כניסה לקנדה

עד שנת 2016 ישראלים לא נדרשו להוציא מראש ויזה לקנדה. הקנדים הסתפקו בתחקור קצר בדלפק ביקורת הגבולות, ורק במקרים חריגים נמנעה כניסה למדינה.

גם היום הדרישה המקדמית הקנדית אינה ויזה במובן הרגיל, ולמעשה למי שנכנס לקנדה דרך הים או היבשה אין צורך במסמכים מיוחדים. החידוש הוא עבור מי שמתכוון להגיע לקנדה בטיסה, כאשר במקרה כזה צריך להוציא מבעוד מועד אישור כניסה אלקטרוני (eTA).

תהליך הוצאת האישור פשוט, נעשה באופן מקוון ואורך כמה דקות. ודאו שבזמן מילוי הטופס יהיה בידכם כרטיס אשראי (תיאלצו לשלם אגרה של כמה דולרים כחלק מהתהליך) ודרכון תקף. לאחר השלמת הטופס, האישור יישלח אליכם במייל והוא תקף למשך 5 שנים (או פחות במקרה שתוקף הדרכון שלכם יפוג).

שימו לב: יש כמה אתרים פרטיים שמציעים להוציא לכם eTA אבל גובים סכומים מופרזים ביותר עבור השירות. כשאתם נכנסים למלא את הטופס, חשוב לוודא שאתם אכן נמצאים באתר הרשמי של ממשלת קנדה. 

להגשת בקשה לאישור כניסה eTA לקנדה